Dermapen cryo


Kryoterapi (’kall kirurgi’) är en mycket effektiv och säker procedur. Genom frysning kan man på några sekunder avlägsna olika godartade hudförändringar. Även hudförändringar i ansiktet och området runt ögonen kan behandlas säkert.

Rekommenderas till:
Vårtor
Pigmenteringar, åldersfläckar och fräknar
Seborriska keratoser
Körsbärsangiom (röda födelsemärken, sherry spots)
Fibrom och skin tags (små mjuka utväxter)

Hur går en kryobehandling till?
En koncentrerad högtrycksståle av flytande dikväveoxid, N2O, ”fryser bort” hudförändringen med hög precision på ett säkert och effektivt sätt. Behandlingen gör inte ont men en mycket lätt ”brännande” eller ”stickande” känsla kan uppstå. Kylan i sig har en bedövande effekt så ingen annan bedövning krävs. Tack vare den höga precisionen påverkas bara själva hudförändringen av behandlingen, inte vävnaden runt omkring. Efter behandlingen kan området behöva skyddas med ett plåster och ev. smörjas in.

Vad händer efter en behandling?
Den ”brännande” eller ”stickande” känslan kan kvarstå några minuter efter själva behandlingen. I vissa fall kan en vattenblåsa bildas, som lägger sig inom ett par timmar, max ett par dagar. En sårskorpa kan också bildas som kan sitta kvar i upp till en vecka, 10 dagar.

Var noga med att skydda det behandlade området mot solen, med SPF 50.
En uppföljning kan behövas efter 4 veckor för att säkerställa resultatet.


Finns det några biverkningar?
Behandlingen har låga risker men i sällsynta fall kan följande biverkningar uppstå: pigmentförändringar och hårsäcksskada.


Viktigt att tänka på är att vissa typer av hudförändringar måste undersökas av hudläkare innan de kan tas bort.

Cryopen

Boka din tid för cryopenbehandling.