Profhilo

Profhilo är en injicerbar anti-aging behandling gjord av hyaluronsyra för hud som förlorar sin elasticitet och fasthet med ålder. Det kan användas på ansikte, hals, dekolletage, armar, händer och knän, eller andra delar av din kropp där huden visar synliga tecken på åldrande.
Ofta ser vi en omedelbar märkbar förbättring av hudton och återfuktning, samt en ökad fasthet och minimering av linjer.
Hyaluronsyra är mest känd som "filler" och brukar användas för att ge volym till läppar eller att konturera och forma andra områden i ansiktet. Profhilo skiljer sig från vanliga fillers på många sätt tack vare sin struktur som gör det möjligt att den sprids över ett stort område för att öka återfuktningen i huden.

Hur fungerar det?
Hyaluronsyra är en naturligt förekommande substans som produceras i vår kropp, den finns i hud, leder och annan bindväv. Dess roll är att behålla fukt i kroppen och hjälpa till med kollagenproduktionen. Den kan hålla upp till 1000 gånger sin vikt i vatten vilket gör den idealisk för att binda fukt i huden. Med ålder minskar dock hyaluronsyraproduktionen och huden ser mattare ut och dehydreras, med fina linjer och rynkor som en oundviklig följd.
Profhilo innehåller en av de högsta koncentrationerna av stabiliserad hyaluronsyra på marknaden och fungerar som en fantastisk hydrator (återfuktare). Det injiceras strax under ytan av huden där det sprider sig snabbt och reagerar med din egen vävnad för att omedelbart öka hydreringen. Under de närmaste fyra veckorna går den in i fas två och börjar arbeta med att öka elastin- och kollagenproduktionen. Detta omformar effektivt huden och ger den ett smidigare, jämnare och fastare utseende.
Tack vare sin gel-konsistens fördelas Profhilo smidigt och jämnt, utan att några klumpar bildas. Det betyder att det kan användas på områden som är svåra att behandla med traditionella fillers, till exempel hals och händer.

Hur går en behandling till?
Behandlingen börjar med en konsultation. Under konsultationen går vi igenom vilket/vilka områden som ska behandlas. Därefter appliceras, om så önskas, en bedövningssalva på de områden som ska injiceras. I ansiktet använder man en så kallad BAP teknik där man injicerar fem punkter/ansiktshalva. På halsen injiceras tio punkter.

Två behandlingar rekommenderas med fyra veckors mellanrum. Därefter en behandling var 6-9 mån för att bibehålla resultaten.

Finns det några biverkningar?
Direkt efter behandlingen kan du få små "bulor" där man injicerat Profhilo. Dessa lägger sig efter några timmar. Även blåmärken, irritation och ömhet vid injektionsstället kan förekomma. Svullnad kan ligga kvar upp till två veckor.

För att minimera risken för eventuella blåmärken vid injektionsstället rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (Treo och Magnecyl), NSAID- preparat (Ipren). Undvik även kosttillskott såsom Omega 3,6 och E-vitamin ca 14 dagar före behandling.

Du skall inte ha någon infektion i kroppen när du kommer för din behandling. Huden i det området som skall behandlas skall vara hel och får inte vara uppretad.

profhilo

Profhilo

Boka din tid för profhilobehandling.